ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό κατσικάκι μπούτι κομμένο σε κύβους μικρούς
– 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μπύρα
– 2 γινομένες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
– 1/2 κουτ. του καφέ ντοματοπολτό
– 1/2 κιλό μελιτζάνες
– 800 γρ. πατάτες βρασμένες
– 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
– 11/2 φλυτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
– αλάτι – πιπέρι
– 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
– λάδι και μαργαρίνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας και το σωτάρουμε μαζί για 10 λεπτά περίπου και σβήνουμε με τη μπύρα.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά του και το βγάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σ΄ένα μπολ λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι ή τις περνάμε από το μύλο του πουρέ, προσθέτουμε το γάλα και την μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας σφιχτός πουρές.
Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ένα ταψί τετράγωνο ή στρογγυλό και στρώνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και από πάνω βάζουμε το κρέας. Πάνω από το κρέας στρώνουμε τον πουρέ ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Δέκλα λεπτά πριν το τελειώσουμε, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεροψηθεί από πάνω.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε σε κομμάτια.