ΥΛΙΚΑ
-3 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα για πίτσα ή σάλτσα ντομάτας από βαζάκι
-4 πίτες για σουβλάκια (ή λιβανέζικα ψωμάκια, σε καταστήματα με έθνικ προϊόντα)
-125 γρ. μοτσαρέλα λευκή, σε κομμάτια
-Μισό μικρό κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
-30 γρ. καυτερό λουκάνικο τσορίθο, σε φέτες
-2 κουτ. σούπας πιπεριά πράσινη καυτερή, ψιλοκομμένη
-2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φυλλαράκια
-λίγο ε.π. ελαιόλαδο
-αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Αλείφουμε τις πίτες ελαφρά με ελάχιστο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Μοιράζουμε από πάνω το τυρί, το κρεμμύδι, το τσορίθο, τις πιπεριές και το θυμάρι και αλατίζουμε ελαφρά. Τις ψήνουμε για 5΄-6΄ ή μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές.
Κόβουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια με κόφτη πίτσας και σερβίρουμε ζεστές σε ξύλινη παλέτα πίτσας συνοδεύοντας στο πλάι με μια πράσινη σαλάτα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!