ΥΛΙΚΑ
– 300 γρ. σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
– 4-5 κουταλιές σούπας κονιάκ ή μπράντυ
– 3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
– 150 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη και θριματισμένη στο μπλέντερ
– Κακάο για το πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπενμαρί την κουβερτούρα μαζί με το κονιάκ ανακατεύοντας μέχρις ότου να γίνει μια κρέμα ρευστή και ομοιογενής.
Αποσύρετε από τη φωτιά φωτιά, αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την αμυγδαλόψιχα.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 1 ώρα για να σφίξει. Πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα κυλάτε πάνω στο κακάο και τα τοποθετείτε σε χάρτινες θήκες.
ΜΑΡΙΑ ΖΑΪΜΗ-ΠΕΡΓΑΝΤΗ
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube