ΥΛΙΚΑ
2 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φυλλαράκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος Αν δεν έχετε βάλτε ξερό
8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
7 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
200 γραμ. φέτα σε τριμμένη με το χέρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πλένουμε καλά τα κολοκύθια τα τρίβουμε στο τρίφτη και τα στύβουμε πολύ καλά.
Τα τοποθετούμε σε μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα ζαρζαβατικό ψιλοκομμένα ό,τι κόβετε, τριμμένα ό,τι τρίβετε.
Τελευταία προσθέτουμε αλάτι, λίγο πιπέρι και αλεύρι, σιγά σιγά ανακατεύοντας μ΄ ένα κουτάλι και δοκιμάζοντας πόσο χρειάζεται για να στέκεται το μείγμα μας.
Τους αλευρώνουμε λίγο για να έχουν σταθερό σχήμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι προς μέτριο να ροδοκοκκινίσουν. Αν δεν τους αλευρώσετε παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε μέσα στο λάδι.
Τους γυρνάμε μόνο όταν είναι έτοιμη από την μία πλευρά να μην διαλύσουν.
Όταν τηγανιστούν, τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο μετά σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!