ΥΛΙΚΑ
-6 αβγά
-300γρ. κιμά μαγειρεμένο (που περίσσεψε από σάλτσα κιμά)
-100γρ. κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα τριμμένη
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, στρώνετε μέσα τον κιμά και αφήνετε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.
Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τον κιμά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να σκεπαστεί ο κιμάς.
Τρυπάτε το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ανά διαστήματα για να γεμίσει το κενό με το μίγμα των αβγών. Όταν πήξει η ομελέτα, τη σκεπάζετε με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά.
Αφήνετε λίγο να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και κόβετε την ομελέτα σε τριγωνικά κομμάτια.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!