ΥΛΙΚΑ
Για τις πατάτες
1,2 κιλά πατάτες
αλάτι
Για τα μπιφτέκια
700 γρ. κιμά (μοσχάρι 80% χοιρινό 20%)
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουτ. σούπας λεμόνι, τον χυμό
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουμάκ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αρωματικό γιαούρτι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
30 ml γάλα φρέσκο
1 λεμόνι, το ξύσμα
1 σφηνάκι ρακί
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά για τα μπιφτεκάκια και ζυμώνουμε τον κιμά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανητές στο σχήμα.
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με 1 κουτ. γλυκού αλάτι βράζουμε τις πατάτες για 4΄. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά από τα υγρά. Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και σουμάκ και προσθέτουμε στο ταψί τα μπιφτεκάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35΄-40΄. Ανακατεύουμε τις πατάτες προσεκτικά στα 20΄ ψησίματος για να μην αρπάξουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για το αρωματικό γιαούρτι. Σερβίρουμε ραντίζοντας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Φωτογραφία: Studio M, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μ. Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!