Υλικά
4 φύλλα κρούστας
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα
400 γρ. φέτα (ή λευκό τυρί)
Εκτέλεση
Κόβετε το τυρί σε 8 ορθογώνεια κομμάτια. Το κρατάτε κατά μέρος.
Κόβετε τα φύλλα στη μέση κατά μήκος (θα πάρετε έτσι 8 κομμάτια). Αλείφετε κάθε κομμάτι φύλλο με ελαιόλαδο.
Βάζετε στη μία άκρη του φύλλου (στο κέντρο) ένα κομμάτι φέτα. Διπλώνετε τις άκρες, δεξιά και αριστερά πάνω από την φέτα και τυλίγετε το υπόλοιπο φύλλο, ολόγυρα στη φέτα.
Βάζετε το πακετάκι στην άκρη και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν καλά. Βγάζετε τα τυροπιτάκια πάνω σε χαρτί να στραγγίσουν για λίγο.
Τα σερβίρετε πολύ ζεστά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!