Υλικά
Υλικά για 6 ταρτάκια
190 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο μπλέντερ
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
Για τη γέμιση
3 αυγά + 3 κρόκοι αυγών
10 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
120 γρ. χυμός λεμονιού
40 γρ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας λιμοντσέλο (λικέρ λεμόνι)
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αναμειγνύετε το λιωμένο βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα και τη σοκολάτα. Βάζετε τη ζύμη του μπισκότου σε 6 ατομικά φορμάκια και πιέζετε να κολλήσουν καλά. Αφήνετε τα φορμάκια στο ψυγείο για να σφίξουν οι βάσεις.
Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Χτυπάτε τα αυγά, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τα ρίχνετε σε αντικολλητική κατσαρόλα. Βράζετε το μείγμα σε πολύ σιγανή φωτιά ή μπεν μαρί προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού και ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μείγμα.
Διατηρώντας τη θερμοκρασία χαμηλή, προσθέτετε το βούτυρο και το λιμοντσέλο, ανακατεύετε και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την προσθέτετε στην κρέμα λεμονιού με απαλές κινήσεις. Μοιράζετε το μείγμα αυτό στις 6 τάρτες.
Βάζετε τα ταρτάκια στο ψυγείο να παγώσουν.
icookgreek.com
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!