ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες
2-3 ώριμες ντομάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι
χυμό 1 λεμονιού
λίγο μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό, ξηρό (όχι ρετσίνα)
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβoυμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε σε μπολ με το σκόρδο. Προσθέτουμε ό,τι μυρωδικό έχουμε (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι), το χυμό του λεμονιού, λίγο μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις μισές ντομάτες, επάνω τοποθετούμε τις σαρδέλες, αφού έχουμε αφαιρέσει το κόκκαλο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τις υπόλοιπες ντομάτες. Προσθέτουμε το κρασί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τις σαρδέλες στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα µε το μέγεθος της σαρδέλας). Ιδανικό ταίριασμα κάνει με τσιγαριαστά χόρτα και επιπλέον μπόλικο σκορδάκι.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!