ΥΛΙΚΑ
-50 ml ε.π. ελαιόλαδο
-3 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-4 κολοκυθάκια, κομμένα σε τέταρτα
-4 πιπεριές, χοντροκομμένες
-1 καρότο, κομμένο σε τέταρτα
-1 κουτ. σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
-3 ντομάτες, χοντροκομμένες
-400 γρ. σάλτσα ντομάτας
-1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
-Μισή κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
-200 γρ. λευκά φασόλια που έχουμε ήδη βράσει νωρίτερα
-Μισή κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
-αλάτι
-μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη χύτρα βράζουμε τα φασόλια με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε μια ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2΄. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.
Τέλος, προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 150 ml ζεστό νερό, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 40΄ σε μέτρια φωτιά και αν χρειάζεται επιπλέον νερό, το προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Τέλος, δυναμώνουμε 10’ τη φωτιά να μελώσει το φαγητό . Σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και μπούκοβο.
Tips: Το φαγητό μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο μέσα στη χύτρα.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!