ΥΛΙΚΑ
– 6 πιπεριές κέρατο ή Φλωρίνης ψημένες στο φούρνο,
– 6 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλο,
– 2-3 ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές λεπτές φέτες,
– μαϊντανό,ρίγανη ή θυμάρι,
– αλάτι χοντρό, πιπέρι,
– σπιτικό κρασί,
– γραβιέρα Τριπόλης,
– Αντικολλητικό χαρτί.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
– 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με ρίγανη,
– 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
– 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
– 1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο ,
– 3 σκελίδες σκόρδο,
– 1 σφηνάκι κρασί ροζέ σπιτικό,
(επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια κομμένα σε φέτες).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις πιπεριές.
Κόβουμε τις ντομάτες σε στρογγυλές ροδέλες.
Πλένουμε πολύ καλά τα φιλέτα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, όχι πολύ, και ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, το βάζουμε πάνω στη φωτιά ,αφήνουμε να ζεσταθεί ελάχιστα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τελευταίο στ σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαραθούν 3-4 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί 2-3 λεπτά ακόμη, ρίχνουμε τη μουστάρδα, αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ανοίγουμε κατά μήκος τις πιπεριές αφαιρούμε τους σπόρους και τοποθετούμε πάνω από κάθε πιπεριά 2 φέτες ντομάτα.
Παίρνουμε το αντικολλητικό χαρτί και το κόβουμε σε πλατιές λωρίδες.
Πάνω βάζουμε τη πιπεριά με τις ντομάτες και πάνω το φιλέτο από το κοτόπουλο.
Αλείφουμε το φιλέτο από τη μέσα πλευρά με τη σος μουστάρδας με μυρωδικά βάζουμε από πάνω κομματάκια γραβιέρας, 2-3 φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, λίγο μαϊντανό και κλείνουμε το φιλέτο… (δε χρειάζεται οδοντογλυφίδα) Μετά διπλώνουμε με αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε ένα- ένα σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασί και τα ψήνουμε για μια ώρα περίπου.
Σερβίρουμε με φρέσκες μπάμιες ψημένες στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα.