Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα Κρούστας
- 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γραμμ. (1 φλ. & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη για επικάλυψη.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαστίχα, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube