ΥΛΙΚΑ
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα βρόμη
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
Λίγο αλάτι
½ κούπα καστανή ζάχαρη
115 γρ. βούτυρο
150 γρ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα άλευρα, τη βρόμη , τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια μέχρι να αρχίσει το μείγμα να ενώνεται.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, βάζουμε το 1/3 της ζύμης και πατάμε πολύ καλά με τα χέρια μας για να ενωθεί καλά η ζύμη. Στρώνουμε πάνω τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη, ζύμη πατώντας ελαφρά με τα χέρια.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!