ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση
-7 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους
-5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
-½ κουτ. γλυκού τριμμένο πιπέρι μαύρο
-500 γρ. σπαγγέτι
-1 χούφτα φύλλα βασιλικού φρέσκου
-ανθό αλατιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψί μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αλάτι. Τις ψήνουμε για 1 ώρα με 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να κολλάνε.
Τις μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε και το σκόρδο, πιέζοντας τις φλούδες ώστε να βγει ο πολτός από μέσα. Με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα υλικά. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή. Στο μεταξύ, σε μια σπαγγετιέρα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε al dente.
Σουρώνουμε και μεταφέρουμε με κουτάλα το σπαγγέτι στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Φωτογραφία: James Lee- Styling: Faye Wears- Food Styling: Tamara Vos
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!