ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. τραχανάς σταρένιος, γλυκός
-350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-600 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-100 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο από βάζο
-λίγο ελαιόλαδο + λίγο αλεύρι για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε την βλάχικη ζυμαρόπιτα με γλυκό τραχανά, σε μπολ ανακατεύουμε 300 ml νερό με τον τραχανά και τον αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.
Τον στύβουμε με τα χέρια και τον βάζουμε σε μπολ μαζί με το γάλα και τη φέτα.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό όπως των λουκουμάδων. Ίσως δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
Αδειάζουμε τον χυλό και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Σκορπίζουμε εδώ και εκεί το βούτυρο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε την βλάχικη ζυμαρόπιτα με γλυκό τραχανά για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!