Υλικά
2 μήλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα μήλα, το νερό, το χυμό από μισό λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας. Καλύπτουμε μ’ ένα καπάκι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμότητα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι τα μήλα είναι μαλακά και να αρχίσουν να σπάνε, περίπου για 25 με 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη θερμότητα και την αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και περνάμε το μίγμα με τα μήλα που είχαμε στην κατσαρόλα στο μίξερ. Ρίχνουμε επιπλέον κανέλα από πάνω και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube