ΥΛΙΚΑ
Μερίδες: 10
-1 μπουκάλι (750 ml) ξηρό κόκκινο κρασί
-350 ml χυμός ροδιού
-250 ml βότκα
-250 ml λικέρ elderflower (ένα πολύ δροσερό και ανάλαφρο λικέρ αφροξυλιάς με άρωμα λουλουδάτο) ή λικέρ πορτοκάλι, π.χ. Cointreau ή Grand Marnier
-700 ml ginger beer
-2 πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-τα σπόρια από 2 ρόδια
-2 ξυλάκια κανέλας
-ζάχαρη για το σερβίρισμα πάγος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε το punch με κόκκινο κρασί, ginger beer και ρόδι, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κανάτα ή άλλο σκεύος που να τα χωράει το κρασί, τον χυμό ροδιού, τη βότκα, το λικέρ, τις ροδέλες πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ, τα σπόρια από το ένα ρόδι και τα ξυλάκια κανέλας.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει και να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι μία μέρα).
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σουπιέρα και προσθέτουμε μπόλικο πάγο, την ginger beer και τα υπόλοιπα ρόδια.
Βγάζουμε το μπολ στην τραπεζαρία μαζί με κουτάλα και ποτήρια. Μπορούμε, αν θέλουμε, να ζαχαρώσουμε το χείλος των ποτηριών ως εξής: περνάμε το χείλος με ένα κομμένο λεμόνι και το αναποδογυρίζουμε μέσα σε ένα πιάτο με κρυσταλλική ζάχαρη έτσι ώστε να κολλήσει πάνω.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!