ΥΛΙΚΑ
-1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι
-1 πιπεριά κόκκινη
-1 πιπεριά πράσινη
-2 μέτριες ντομάτες
-2 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα)
-6 αυγά
-1/2 φλιτζ. γάλα
-200 γρ. φέτα, σε τρίμματα
-3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
-αλάτι, πιπέρι μαύρο
Tips
Μην ψήσετε την ομελέτα σας σε δυνατή φωτιά, διότι θα φουσκώσει ανομοιόμορφα.
Μια πολύ εύκολη και πληθωρική ομελέτα, που μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ντομάτες σε κύβους και τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε ανάλογα και χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τα λουκάνικα, τη φέτα σε τρίμμα και το σχοινόπρασο.
Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 160°C στον αέρα για περίπου 20΄ ή μέχρι να κάνει σώμα η ομελέτα και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!