Υλικά
½ κιλό κριθαράκι χονδρό
1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα σε λεπτές φέτες
150 ml Ελαιόλαδο
80-100 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπέρια, το τριμένο σκόρδο το ανάλογο αλάτι, πιπέρι και τις φέτες από τα λουκάνικα. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία 15’ λεπτά.
Συμπληρώνουμε με καυτό νερό τόσο όσο για να τα καλύψει (ή όσο υποδεικνύει η συσκευασία της μανέστρας) και όταν πάρει βράση, προσθέτουμε μέσα και το χονδρό κριθαράκι. Μαγειρεύουμε έως ότου το κριθαράκι βράσει και μαζέψει όλα τα υγρά. Σερβίρουμε τη μανέστρα με το τριμμένο τυρί και πιπέρι.
icookgreek.com
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!