Υλικά
1.300 γρ. μοσχαράκι σε μπουκιές (ποντίκι)
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά σε κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
1 ποτήρι κρασιού ούζο με γλυκάνισο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρέας και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά ώσπου να χυλώσει.
Περίπου 2-3 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μάραθο. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό συνοδευόμενο με τηγανιτές πατάτες, πουρέ ή πιλάφι.
Αν δεν έχουμε μάραθο βάζουμε λίγο παραπάνω ούζο και στο τέλος πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
lovecook.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!