Υλικά
– 1 κιλό σπόρια ροδιού
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1 λίτρο κονιάκ
– 2 ξύλα κανέλας
– 2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε τα σπόρια τους σε μια γυάλα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα και τέλος τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
Το αφήνουμε για 40 μέρες σε σημείο που να φωτίζεται από τον ήλιο (εκτός του σπιτιού μας). Τις πρώτες μέρες κουνάμε λίγο τη γυάλα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού περάσουν οι 40 μέρες, σουρώνουμε το ποτό και το μοιράζουμε σε μπουκάλια. Το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.
Πηγή: http://www.lovecook.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube