ΥΛΙΚΑ
-4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
Για την ασιατική μαρινάδα
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 μίσχο λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
-αλάτι, μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάδα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε τις μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μας σε ένα ταψί και στη συνέχεια τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα, αλείφοντας καλά με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί μας με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τις σπαλομπριζόλες να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμο το BBQ, τοποθετούμε τις σπαλομπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε για 10΄ έως 15΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όπως επιθυμούμε. Τις αναποδογυρίζουμε ανά διαστήματα και τις αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Σταματάμε το άλειμμα 5΄ λεπτά προτού τις αφαιρέσουμε από τη φωτιά.
Τις σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!