ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
-1 1/2 πακέτο μπισκότα
-80 ml ζεστό γάλα
Για το γιαούρτι
-100 γρ ζελέ φράουλα
-200 ml ζεστό νερό
-200 ml παγωμένο νερό
-1 κιλό γιαούρτι
-20 φράουλες
-4 φέτες ανανά
Για το ζελέ
-100 γρ ζελέ φράουλα
-200 ml ζεστό νερό
-200 ml κρύο νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.
Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω, για να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.
Βάζουμε τα 100 γρ ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.
ΠΗΓΗ: petros-syrigos.com
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!