ΥΛΙΚΑ
-2 μελιτζάνες τσακώνικες
-2 μέτρια κολοκύθια
-2 μέτριες πατάτες
-1 πιπεριά Φλωρίνης
-1 πιπεριά πράσινη
-1 πιπεριά κίτρινη
-2 μέτρια κρεμμύδια
-2 μικρές ντομάτες σφιχτές
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Για την ομελέτα
-8 αβγά
-1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-150 γρ. φέτα, σε κομματάκια
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, καθαρίζουμε τις πατάτες και αφαιρούμε κοτσάνια και άκρες από κολοκύθια, πιπεριές και μελιτζάνες. Κόβουμε με μαντολίνο τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες επίσης σε φέτες και τις πιπεριές σε ροδέλες αφαιρώντας τους σπόρους.
Τοποθετούμε τα λαχανικά στη σειρά μέσα στο ταψί, ακουμπώντας λίγο το ένα το άλλο και αλατοπιπερώνετε. Λιώνουμε το σκόρδο και, αφού το ανακατέψουμε με το ελαιόλαδο, ραντίζουμε τα λαχανικά με το μίγμα και τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν.
Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το κορν φλάουρ να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αυγά, το μισό μαϊντανό, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα λίγο από το μίγμα των αυγών. Από πάνω στρώνουμε τα ψημένα λαχανικά όμορφα στοιχισμένα και πασπαλίζουμε με τη φέτα. Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα αυγά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με μια ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα, ξύσμα λεμονιού, φρέσκα φύλλα βασιλικού και ωραίο ζυμωτό ψωμί.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!