ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη
- 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 150 γρ. γάλα, για τα μπισκότα
Για το σερβίρισμα
- φλοίδες τριμμένης κουβερτούρας
- ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αυγά.
Ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα που έχει ζεσταθεί στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε. Σε ένα ταψί 20x20x5 εκ. τοποθετούμε το ένα πλάι στο άλλο τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει πρώτα στο γάλα.
Kαλύπτουμε τα μπισκότα με τη ζεστή κρέμα σοκολάτας, απλώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και στρώνουμε πάνω από αυτά τη λευκή κρέμα.
Τελειώνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα. Aφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρουμε με φλοίδες σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!