ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 5-6 μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες
- 100 γρ. τραχανά γλυκό
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κλαράκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 4-5 κλαράκια θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε 1 λεκάνη με αλατόνερο για να ξεπικρίσουν, για 20΄. Κατόπιν, τις αφήνουμε σε 1 σουρωτήρι να στραγγίξουν. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε 1 κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Χοντροκόβουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε τον τραχανά, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Καρυκεύουμε με το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5΄.
Βγάζουμε τη φάρσα και την αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε 1 ταψί 40 εκ. στρογγυλό και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε τα 3/4 των φύλλων και με 1 πινέλο τα λαδώνουμε. Στρώνουμε τη φάρσα ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα.
Βρέχουμε την επιφάνεια της πίτας με νερό και την ψήνουμε στον φούρνο στους 160°C για 50΄-60΄. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: STUDIO M
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!