Υλικά
– 2 ποτήρια νερού τραχανάς βρασμένος πηχτός
– 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς χωριστά μεταξύ τους
– Λίγο αλεύρι (περίπου μισό ποτήρι νερού)
– Τυρί φέτα τριμμένη σε χονδρά κομμάτια
– Τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
– Μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον βρασμένο τραχανά με τη φέτα, το ένα αυγό, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και πασπαλίζουμε με τρίμμα φρυγανιάς. Στρώνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα. Περιχύνουμε με το άλλο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει από πάνω και να ξεκολλάει η πίττα από τα τοιχώματα.
lovecook.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube