ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ζάχαρη
1 3/4 φλ. αλεύρι
3/4 φλ. κακάο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αβγά
1 φλ. γάλα
½ φλ. λάδι
1 φλ. βραστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2′.
Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε.
Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, μη σας πειράξει, έτσι πρέπει να είναι.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.
Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε για 10′ να κρυώσει κάπως πάνω σε σχάρα. Μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!