ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα
1 κούπα χόρτα (σπανάκι)
2 μέτρια μαρούλια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φέτες πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι 5 κλωναράκια (μόνο φύλλα)
δεντρολίβανο 1 κλωναράκι (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)
χυμό πορτοκάλι από 1 μεγάλο
100 ml ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, το χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!