ΥΛΙΚΑ
-3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 3 εκ.
-λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
-πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου (βασιλικός, δυόσμος)
-250 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
-3 κ.σ. γιαούρτι
-2 κ.σ. μουστάρδα
-2 κ.σ. μέλι
-2 κ.σ. worcestershire sauce
-φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
-λίγα μυρωδικά για τη σαλάτα
-ξύσμα από 2 λάιμ
-¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
-αλάτι
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα όπως 10 φύλλα βασιλικού 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, σος Worcestershire και το κρεμμυδάκι και χυμό από 2 λάιμ με ένα κουτάλι).
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!