ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπανάκι
250 γρ. αλεύρι
4 αβγά
250 γρ. κατίκι Δομοκού
100 γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό)
150 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. φρυγανιά
λίγο βούτυρο
1 κουτ. σούπας πιπέρι φρεσκοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σουρώνετε το σπανάκι όσο το δυνατόν καλύτερα και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το κατίκι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το σπανάκι με τα μυρωδικά στο ίδιο μπολ και με ένα πιρούνι ανακατεύετε ελαφρά. Σιγά σιγά προσθέτετε και το αλεύρι. Τέλος ρίχνετε το πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος αρκετά βαθύ, το πασπαλίζετε με φρυγανιά και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο του μπολ.
Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!