ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
1 μικρή πιπεριά τσίλι, σε ροδέλες
1 πρέζα ρίγανη ξερή
χυμό από 1 λεμόνι
μισό φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
Για το κρέας
1 κιλό χοιρινή σπάλα από γουρουνάκι, σε κύβους
ανθό αλατιού
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πρέζα πάπρικα
1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
1 κουτ. σούπας αλεύρι
Tips
Μπορούμε να ζεματίσουμε τα πράσα προτού τα ψιλοκόψουμε, για να φύγει η αψάδα τους. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, τα σουρώνουμε και μόλις στραγγίξουν καλά και κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέας: Ρίχνουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πιπεριά τσίλι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Προσθέτουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, βράζουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!