ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο στρογγυλό
2 κουτ. σούπας αλεύρι αλατοπιπερωμένο καλά
ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 καρότα, τριμμένα
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
200 ml ζωμό βοδινού (σπιτικό ή ψυγείου)
200 ml κόκκινο κρασί
200 ml χυμό ντομάτας
1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
Για το mac “n” cheese
35 γρ. βούτυρο
35 γρ. αλεύρι
700 ml φρέσκο γάλα πλήρες
1 κουτ. γλυκού αγγλική μουστάρδα, σε σκόνη
200 γρ. τσένταρ ωρίμανσης, τριμμένο
100 γρ. ελβετική γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. έμενταλ, τριμμένο
250 γρ. ζυμαρικό κοραλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Ψιλοκόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομματάκια χρησιμοποιώντας δύο πολύ κοφτερά μαχαίρια ή mezzaluna. Σε ένα μπολ αλευρώνουμε το κρέας τινάζοντας καλά να φύγει η περίσσεια. Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με μια σπάτουλα να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αν χρειαστεί, το ροδίζουμε σε δύο δόσεις και το ρίχνουμε όλο ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τον γλυκάνισο ανακατεύοντας για 5΄. Ρίχνουμε τον πελτέ, τον ζωμό, το κρασί και τον χυμό ντομάτας και μόλις πάρουν βράση καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και με το καπάκι. Ψήνουμε στον φούρνο για 3 ώρες. Μόλις το κρέας μαλακώσει καλά, ανακατεύουμε μέσα τον βασιλικό.
Για το mac “n” cheese:
Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι για 3΄ με έναν αυγοδάρτη. Σταδιακά ενσωματώνουμε το γάλα μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, όλα τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αλατίζουμε.
Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Τα κρυώνουμε σε νερό βρύσης, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το μείγμα τυριών.
Σε ένα ευρύχωρο πιρέξ στρώνουμε τον κιμά και από πάνω τα ζυμαρικά.
Ψήνουμε για 20΄-30΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!