ΥΛΙΚΑ
500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για το πέστο βασιλικού
1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
3 σκελίδες σκόρδου, χωρίς το εσωτερικό φύτρο
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
¾ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
¾ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το πέστο βασιλικού: Για να φτιάξουμε το τέλειο πέστο βασιλικού πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον βασιλικό. Παίρνουμε μόνο τα φύλλα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι γιατί το πέστο μας θα πικρίσει. Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί μας να είναι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάμε λίγα-λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο χτυπώντας διαρκώς. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αλείφουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές αν θέλουμε και πέστο βασιλικού.
Φωτογραφίες: Sean Calitz, Mike English, Ant Duncan, Kris Kirkham
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!