Της Μαρίας Ζαΐμη – Περγαντή
ΥΛΙΚΑ
– 500 γρ. κιμάς 2 φορές περασμένος στη μηχανή, ανάμεικτος
-2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
– 1 αυγό
– 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– 1 κουταλάκι της σούπας ψιλοκομμένος μαϊδανός
– 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε γάλα και στυμμένο
– 4 κουταλάκια της σούπας φρυγανιά
– 1 κουταλάκι της σούπας πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
– Αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα πριν πλάσουμε τα μπιφτέκια.
Τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε γκρίλ ή σε κάρβουνα.
Τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube