ΥΛΙΚΑ
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. σιµιγδάλι ψιλό
50 γρ. κακάο, σε σκόνη
100 γρ. αµύγδαλα, ασπρισµένα
60 γρ. κράνµπερις αποξηραµένα
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml νερό ζεστό
1 φλούδα από λεµόνι ακέρωτο
1 ξυλάκι κανέλα
κανέλα, σε σκόνη, για το σερβίρισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια βαθιά κατσαρόλα (είναι σηµαντικό να είναι βαθιά) ρίχνουµε το ελαιόλαδο µε το σιµιγδάλι, το κακάο, τα αµύγδαλα και τα κράνµπερις και ανακατεύουµε με μια ξύλινη κουτάλα για 7΄-8΄.
Σε µια άλλη µικρή κατσαρόλα βράζουµε τη ζάχαρη µαζί µε το νερό, τη φλούδα λεµονιού και το ξύλο κανέλας µέχρι να γίνουν σιρόπι.
Μόλις καβουρδιστεί το σιµιγδάλι, και όπως είναι ζεστό, ρίχνουµε το σιρόπι και ανακατεύουµε συνέχεια, µέχρι να πήξει και να ξεκολλήσει ο χαλβάς από τα τοιχώµατα της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια βάζουµε τον χαλβά σε μια φόρµα, τον πατάµε καλά και αφήνουµε να κρυώσει για 15΄. Ξεφορµάρουµε σε πιατέλα, πασπαλίζουµε µε λίγη κανέλα και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!