ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
4 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
200 γρ. πένες βρασμένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
4-5 φύλλα βασιλικού
Είναι ουσιαστικά μια αφράτη ομελέτα με μακαρόνια που περισσεύουν και τυριά. Το μυστικό της επιτυχίας; Η σωστή θερμοκρασία του τηγανιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Περιχύνουμε το ζυμαρικό με το μείγμα αυγών και πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα. Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και ψήνουμε τη μακαρονόπιτα για περίπου 12-15΄ μέχρι να σφίξει το μείγμα των αυγών.
Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!