ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Φύλλο κρούστας 500 γρ.
1 κούπα περίπου λιωμένο φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (χρησιμοποιώ το γνωστό με σήμα το προβατάκι)
½ δόση Ganache
200 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη και αραιωμένη με λίγο κρέμα γάλακτος
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
½ κούπα γλυκόζη
2 κ σ χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα .
Βάζουμε στην μικρότερη άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος
Τυλίγουμε στην βελόνα το φύλλο αφήνοντας στο τέλος 2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε, έτσι θα δημιουργηθεί η βάση στη φωλίτσα για να σταθεί η σοκολάτα.
Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και από τις δύο άκρες της βελόνας το φύλλο προς το κέντρο της βελόνας και το σουρώνουμε.
Τραβάμε προσεκτικά τη βελόνα και το κόβουμε στη μέση
Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα φροντίζοντας να ενωθούν πιέζοντας καλά οι δύο άκρες και φροντίζοντας να είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση η φωλίτσα μας και να σταθεί η σοκολάτα.
Βάζουμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο. Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε τα μισά με την Ganache και τα μισά με την λευκή σοκολάτα.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!