ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 νεροπότηρα φρέσκο χυμό πορτοκάλιου
1 νεροπότηρο κρασί σανκρία
1 μέτριο κρεμμύδι
10-15 μπίλιες μπαχάρι
Αλάτι
Λάδι
2 σκελίδες πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του πορτοκαλιού.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατέβουμε μέχρι να γίνει άσπρο.
Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τον χυμό, το μπαχάρι , το αλάτι και τις σκελίδες πορτοκαλιού.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και περιμένουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να χυλώσει η σάλτα.
Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές.
*Το κρασί εκτός από σαγκρία θα μπορούσε να είναι και οποιοδήποτε άλλο κόκκινο κρασί, φτάνει μόνο να είναι γλυκό.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!