ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό χλιαρό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει για μια μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό μυζήθρα ή αθότυρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
δυόσμο, μάραθο
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
Για το άλειμμα
1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το ψιλοκομμένο σπανάκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μάραθο, τη μυζήθρα ή τον ανθότυρο (ό,τι προτιμάμε ή και τα δύο), αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι, και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Γεμίζουμε ένα πιάτο με το μείγμα που φτιάξαμε και ξεκινάμε.
Φτιάχνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το λάδι, το νερό και το αλάτι. Με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο – όχι πολύ λεπτό.
Κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνα το φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε τετράγωνο που κόψαμε με μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που έχουμε ήδη στο πιάτο μας.
Διπλώνουμε τις δύο απέναντι γωνίες του φύλλου.
Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δύο γωνίες και πατάμε ελαφρά με το δάχτυλό μας το καλτσούνι στο κέντρο, για να “κολλήσει”.
Τα αραδειάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλιίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε τα καλτσούνια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!