ΥΛΙΚΑ
-10 καραμέλες γάλακτος
-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-80 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
-½ κουτ. γλυκού κανέλα
-1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
-2 αβγά
-1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200οC στον αέρα. Πάνω σε επιφάνεια κοπής κόβετε τις καραμέλες γάλακτος με βαρύ, κοφτερό μαχαίρι σε κυβάκια.
Μέσα σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τα φουντούκια, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, χτυπώντας για λίγο ακόμη μέχρι να ενωθεί με το μίγμα. Αφήνετε το σύρμα και προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε μια μαλακή, ομοιογενή ζύμη.
Στρώνετε δύο ταψάκια με χαρτί ψησίματος και με ένα κουταλάκι παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και τις τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα cookies θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Περιμένετε να κρυώσουν λίγο τα cookies πριν τα αποκολλήσετε από το χαρτί και τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!