ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Για τα κεφτεδάκια
400 γρ. χοιρινό κιμά
200 γρ. ισπανικό λουκάνικο τσορίθο, μόνο τον κιμά του, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°Cστον αέρα. Ανακατεύουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τις ψήνουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 20΄.
Κεφτεδάκια: Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20-24 κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες.
Ψήνουμε για άλλα 15΄. Κατόπιν προσθέτουμε στο ταψί τη φέτα και τα ντοματίνια και ψήνουμε για άλλα 15΄ ή μέχρι η φέτα να αρχίσει να λιώνει και τα ντοματίνια να σπάνε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα της επιλογής μας.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!