ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνάκι σβέρκο και ουρά (γάλακτος ή ακόμα καλύτερα χοντρό)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
3 ξυλαράκια κανέλας
αλάτι
πιπέρι
λίγο μπούκοβο
ντομάτα στον τρίφτη (τουλάχιστον 600 gr)
ντοματοπελτέ
1 πακέτο μακαρόνια νο.3
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να το πιει, για να έχει φύγει το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και προσθέτουμε καυτό νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μου εκτός από την κανέλα.
Αφού βράσει για μια ώρα, ρίχνουμε και την κανέλα.
Σε ακόμα περίπου μια ώρα είναι έτοιμο.
Το βάζουμε σε μια πιατέλα με λίγα ζουμιά.
Στην κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε έχουμε αφήσει την σάλτσα του, η οποία δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή. Αν είναι προσθέτουμε καυτό νερό.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια σ’ αυτή την κατσαρόλα και ανακατέβουμε αρκετά συχνά, για να μην κολλήσουν στον πάτο, δώδεκα λεπτά.
Τα σουρώνουμε και σερβίρουμε βάζοντας από πάνω το κρέας.
Μπόλικο τυράκι και καλή μας όρεξη!
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!