ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
1 κιλό σπανάκι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο (για τη γέμιση και για το λάδωμα των φύλλων).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, στύβουμε και κόβουμε το σπανάκι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, να “βραχεί” καλά και να μαραθεί το σπανάκι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε τη γέμιση.
Συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης λαδώνουμε. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα το φύλλο.
* Αντί για ψιλό σιμιγδάλι μπορείτε να βάλετε ίση ποσότητα ρυζιού.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!