ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε stick (λωρίδες)
300 γρ. chips καλαμποκιού χοντροκομμένα
100 ml γάλα
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
1 λίτρο χυμό ρόδι
100 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κοτομπουκιάς με τα συνηθισμένα ντιπ που έχουμε φάει χίλιες φορές. Αν τα συνδυάσουμε με ρύζι ατμού θα έχουμε ένα πολύ χορταστικό κυρίως που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο: Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, το βουτάτε στο γάλα ανακατεμένο με το αβγό και στη συνέχεια το πανάρετε με τα chips καλαμποκιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Για τη σάλτσα: Βάζετε να βράσουν όλα τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα sticks κοτόπουλου με τη σάλτσα ροδιού.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr / Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!