ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
45 ml ελαιόλαδο
180 γρ. κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
120 γρ. καρότα, σε μικρούς κύβους
200 γρ. πατάτα, σε μικρούς κύβους
3 κλωνάρια σέλινο, σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
1 1/2 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1/2 κουνουπίδι, σε μικρά μπουκέτα
200 γρ. baby σπανάκι
αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρώμα.
Προσθέτετε το σέλινο, τον πελτέ τομάτας, τη τομάτα κονκασέ και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε με τις 6 κούπες από το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 35 – 40 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και το κουνουπίδι και συνεχίζετε ανακατεύοντας σταδιακά για 10 – 13 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε έξτρα ζωμό.
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το baby σπανάκι και αλατοπιπερώνετε.
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αρκετή τριμμένη παρμεζάνα.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr
