ΥΛΙΚΑ
1 γουρουνόπουλο γάλακτος 6-7 κιλών
1 κουτί χυμό ανανά
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – θυμάρι
σκόρδο (προαιρετικά)
Μουστάρδα
χυμό λεμονιού (όσο θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το γουρουνόπουλο. Το σκουπίζουμε καλά. Με ένα μαχαιράκι κάνετε τρυπούλες σε διάφορα μέρη του σώματος και βάζουμε κομματάκια σκόρδου.
Αλείφουμε με λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και μουστάρδα όλο το γουρουνόπουλο, και οπωσδήποτε μέσα στην κοιλιά του.
Το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τον ανανά.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 140 βαθμούς και το ψήνουμε για 4-5 ώρες. Ανά τακτά διαστήματα, με ένα κουτάλι παίρνουμε το ζωμό από το ταψί και λούζουμε το κρέας για να γίνει τραγανιστή η πέτσα του.
Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε το κρέας για να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Όταν ψηθεί, το διατηρούμε ζεστό και το σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!