Υλικά
500-700γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), πλυμένα, στραγγισμένα, σε μεγάλα κομμάτια
16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αφήνετε τα πολύ μικρά ολόκληρα)
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες, σε λεπτές λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
3 σφιχτοβρασμένα αυγά, ξεφλουδισμένα
Για τη σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
2 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος 3.9%
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Ξεφλουδίζετε τα αυγά και ξεχωρίζετε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους.
Αφήνετε τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβετε τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνετε στη σαλάτα και ανακατεύετε με προσοχή. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρετε.
Για τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ τους κρόκους των αβγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξετε μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζετε και τη φυλάτε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε με προσοχή.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr
