ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
100 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
100 γρ. ψωμί του τοστ χοντροκομμένο
50 γρ. παξιμάδια
50 ml γάλα
20 ml ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι
αυγό
1 σκ. σκόρδο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
50 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
100 ml νερό
2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπιφτέκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ίσα ίσα να μαλακώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μούλτι χτυπάμε τα παξιμάδια και το ψωμί του τοστ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα παξιμάδια, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το κρασί , το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.