ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό αλεύρι μαλακό
– 1 φλυτζάνι βούτυρο
– 4 κρόκοι αυγών
– 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
– 1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
– 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλιά μέλι
– 1/2 κουτ. μοσχοκάρυδο &
– 1 δόση άρωμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι ν’ ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους 3 κρόκους ένα ένα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού λίγο λίγο την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσκοκάρυδο και το αλύερι που έχουμε ανακατέψει το μπείκιν πάουντερ.
Το δουλεύουμε για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη. Πλάθουμε κουλουράκια διαφόρων σχεδίων. Αλείφουμε βούτυρο σ’ ένα ταψί και τα βάζουμε. Χτυπάμε τον κρόκο με νερό και τα αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!